Rustikalni tip kuhinje – novo moderno

Nakon dugogodišnjeg vladajućeg trenda ravnih ploha i minimalističkih linija, kuhinje rustikalnog stila su ”novo” moderno.

Nije nužno živjeti na seoskom imanju kako biste uredili kuhinju u rustikalnom stilu, već možete kreirati romantičnu i toplu atmosferu i u stanu u centru grada. Kuhinje rustikalnog stila dizajniraju se s nekoliko osnovnih elemenata – prirodnim materijalima, neutralnom paletom boja i izgledom ”istrošenosti” materijala. Glavno obilježje takvih kuhinja su fronte s ukladama (ispunama) različitih modela, a dodatan rustikalan štih naglašavaju fronte sa staklenim ukladama i razdjelnom letvom, završne letve i vijenci na gornjim elementima.

Kada uređujete kuhinju u ovom stilu važno posvetiti pažnju i odabiru dekora radne ploče – bila ona u svjetlijoj ili tamnijoj nijansi drva ili pak nekoj od varijanti kamenih ploča, najvažnije je da je u skladu s ostalim elementima te da zajedno s njima daje na toplini prostora.

Rustikalnom stilu najviše odgovaraju manje okrugle metalne ili drvene ručkice u kombinaciji s pripadajućim većim ručkicama iste obrade, a od boja klijenti se najčešće odlučuju za crne, bakrene i zlatne tonove.

Kao i kod svih ostalih, zahtjev rustikalnih kuhinja je funkcionalnost prostora.  U „country“ kuhinjama tu će ulogu najčešće odigrati različiti sustavi otvorenih polica (police za vino, police za tanjure, itd.), mobilni ili fiksni kuhinjski otok, metalni organizatori i dodatna mala rješenja za odlaganje.

Ukoliko želite upotpuniti rustikalnu atmosferu, vrijedi uložiti u kućanske aparate u retro dizajna. Isti mogu biti ugradbeni ili samostojeći, neutralnih ili upečatljivih boja. U skladu s aparatima odabiru se i sudoper i slavina u bijeloj, crnoj, bakrenoj, inox ili zlatnoj boji.

Rustikalni stil sve je popularniji odabir, te u istom stilu možete opremiti cijeli dom, a jednako lako ćete ga iskombinirati i s modernim, industrijskim ili eklektičnim stilom.

Inspirirajte se za dizajn svoje kuhinje u rustikalnom štihu sa slikama u nastavku!

Projekti
Ponosni smo na svoje raznovrsne projekte.
Kako do ponude
Izrada ponude je u potpunosti besplatna.
Dogovoriti ćemo termin kontakta, pomoći Vam konfigurirati namještaj te izraditi što precizniju ponudu.
Izbornik